Brud & Fest


Din bröllopsklänning är en viktig del i din stora dag.

Väljer du en skräddarsydd klänning får du ett plagg skapat enbart för dig med perfekt passform och komfort utöver det vanliga.

Vi är specialiserade på sömnad av couture-plagg med betoning på brud-och aftonklänningar i siden med en air av svunna tiders glamour. Vare sig du önskar en enkel och stilren klänning med inspiration från 30-talet, eller en glamorös Dior-inspirerad klänning med tiotals meter tyg i kjolen, utför vi alltid ett utmärkt arbete med högsta kvalité.

Sublim elegans eller överdåd, franska spetsar, svepande sidentyger, fjädrar och kristaller; fantasin är det enda som sätter gränser i vår ateljé.

Självklart hjälper vi gärna även dina tärnor och övriga gäster, om så önskas.

 

Hur?

Vid vårt första möte tar vi tillsammans fram den design och väljer det tyg du vill ha. Lönn Agency tillhandahåller böcker och tidskrifter som kan tjäna som inspirationskälla och vi ger dig stöd och råd i alla beslut rörande din klänning.

Vi går även igenom vad för typ av underkläder som du kan behöva köpa in, eller så tar vi hänsyn till befintliga sådana om du vill bära något speciellt.

När design och tyg är klart är det dags för måttagning. Vi utför all mönsterkonstruktion i huset efter dina mått och därefter syr vi minst en toile som vi provar av. Toilen sys av ett enklare tyg och den används för att fastställa passform och design.

Därefter är det dags att sy upp och prova av klänningen i ditt valda tyg.

Räkna med minst fyra-fem avprovningar av din klänning för att vi ska kunna skulptera fram den perfekta passformen samt säkerställa att allt är enligt dina önskemål.

 

Material

Vi har alltid flera olika tygkollektioner hemma, som du kan titta och känna på. De består av allt ifrån skira chiffonger till kraftiga duchesser och broderade tyger. Vi tillhandahåller även en mängd olika spetsar samt har foder i många olika nyanser att välja bland. Materialet och klänningsmodellen går hand i hand och vi ställer våra kunskaper till förfogande och hjälper dig tryggt genom hela processen.

 

Tips

* Då en klänning kan ta allt från ett par dagar till månader att skapa och sy, är det bra att vara ute i god tid; många kommer redan ett år innan bröllopet. Tiden är bra att ha på sin sida då du i lugn och ro kan ägna dig åt klänningen och se hur den växer fram.

* Inför vårt första möte är det bra att tänka igenom och samla ihop ideér du har angående din klänning. Det kan vara en vacker urringning, kjoltyp, ärmar eller en ärvd brudkrona du ska bära och som vi då kan skapa klänningen efter.

*Det är även bra att fundera på vad du trivs bäst i, en avskalad och stilren klänning med slank silhuett eller en volumiös brudklänning, likt den Kate Middleton bar.

* Vid måttagning, ha gärna med dig de skor samt underkläder du avser bära.