Om Skrädderi Lönn Agency

Kvalitet, kreativitet, personlig service och hantverksskicklighet är Lönn Agency’s ledord.

För en vacker silhuett krävs god passform samt ett gediget arbete.

Mitt namn är Sandra Lönnberg och jag driver skrädderiet Lönn Agency.
Jag är utbildad mönsterkonstruktör och sömmerska inom dam-skrädderi, med gedigen erfarenhet och jag är även medlem i branchföreningarna “Stockholms Skrädderiidkareförening” samt “Sveriges Skrädderiförbund”.

Lönn Agency skapar unika plagg för varje kund då vi med precision och skicklighet utgår från dig och dina önskemål.
Vi kan sy plagg efter en befintlig design där vi fokuserar på plaggets passform, eller så kan du överlåta alla moment till oss och känna dig trygg med att veta att vi skapar ett helt unikt plagg till dig, anpassat efter dina former.
Bara under det senaste året har vi haft äran att skapa vackra plagg till både brudar och deltagare i Nobelfesten.

Vi har även stor vana av att skapa vardagsplagg, scenkläder och sofistikerade dräkter och vi tillverkar även danskläder för par som deltar i både nationella och internationella tävlingar, t.ex. SM och VM i Lindy Hop.

 

Min bana som skräddare började på Täljegymnasiets Skrädderiutbildning som var fokuserad på det genuina skräddarhantverket inom damskrädderi.
Efter många års arbete på olika ateljéer ville jag fördjupa mina kunskaper inom konstruktion och valde att vidareutbilda mig till mönsterkonstruktör på Tillskärarakademin i Stockholm.

Jag har mer än 10 års erfarenhet av sömnad och mönsterkonstruktion på olika ateljéer, där en levererade bland annat till hovet samt till större tillställningar som Nobelmiddagen. I och med detta har jag kommit att specialisera mig på att sy olika typer av damplagg i helsiden och jag arbetar helst i detta mångsidiga och underbara material.

 

Då jag själv älskar äldre plagg och den tid och skicklighet skräddarna lade ner på dessa kära ägodelar, föll det sig naturligt för mig att tidigt välja att arbeta med genuint hantverk. Min målsättning är att de plagg som skapas av Lönn Agency får en lika lång livslängd som de många fina exemplar som skapades för över 50, ja även 100 år sedan, genom hög kvalitet och hantverksskicklighet.

 

Väl mött!